پیچ تاریخی

ما در مقطع حسّاسی هستیم؛ به معنای واقعی کلمه، امروز یک پیچ تاریخی است.

پیچ تاریخی

ما در مقطع حسّاسی هستیم؛ به معنای واقعی کلمه، امروز یک پیچ تاریخی است.

گاه به اوضاع سیاسی جهان و منطقه نشان میدهد که ما در مقطع حسّاسی هستیم؛ به معنای واقعی کلمه، امروز یک پیچ تاریخی است.

امروز مسیر تاریخ، مسیر ظلم است؛ مسیر سلطه‌گری و سلطه‌پذیری است؛ یک عده در دنیا سلطه‌گرند، یک عده در دنیا سلطه‌پذیرند. اگر حرف شما ملت ایران پیش رفت، اگر شما توانستید پیروز شوید، به آن نقطه‌ی موعود برسید، آن وقت مسیر تاریخ عوض خواهد شد؛ زمینه‌ی ظهور ولیّ‌امر و ولیّ‌عصر (ارواحنا له الفداء) آماده خواهد شد؛ دنیا وارد یک مرحله‌ی جدیدی خواهد شد. این بسته به عزم امروز من و شماست، این بسته به معرفت امروز من و شماست.

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
  • ۰
  • ۰



در تحلیل تمدن غرب به دو نکته‌ی بسیار مهم باید دقت کنید؛ نکته اول این‌که تمدن غرب تمدن حذف نبوت است. یعنی نبوت و دین در آن جایگاه و نقشی ندارد. نکته دوم این‌که موضوع علوم آن تمدن، منحصر به علوم تجربی است و موضوعاتی مثل ملائکه، وَحی، خدا و واقعیت‏های معنوی از افق اندیشه بشر دور نگه‌داشته شده، و عقل قدسی که قوه‏ای است در نهاد هر انسان، در این تمدن تعطیل شده است. در حالی‌که انسان به کمک عقل قدسی می‏تواند نسبت به خدا و واقعیاتِ فوق عالم محسوس معرفت مستقیم پیدا کند.

بحث بر سر این است که تمدن غربی با بینشی به علوم تجربی خود می‏نگرد که همین علوم نیز به نفع او تمام نمی‌شود. نمونه‌ی ساده‌ی آن بحران محیط زیستی است که از محصولات این علوم حاصل شده. نمونه‌های زیادی را با بصیرتی که قرآن می‏دهد در تاریخ می‌‌توان دید که مصداق این سخن قرآن‌اند که؛ «فَما اَغْنی عَنْهُمْ ما کانُوا یکسِبُون» از آنچه به‌دست آوردند بهره‌مند نشدند.

علوم تجربی مثل آتش است که هم نور می‏دهد و هم می‏سوزاند، لذا اگر در فرهنگ دینی رشد کند جنبه نورانیتش به مردم می‏رسد، ولی اگر در فرهنگ غیردینی رشد کند جنبه سوزندگی و تخریبی‏اش نصیب جامعه می‏شود.
همچنان که مستحضرید قرآن در مورد تمدن‌های ویران‌شده فرمود؛ «فَاِنَّها لاتَعْمَی الاَبْصارُ وَلکِنْ تَعْمَی القُلُوبُ الَّتی فِی الصُّدُور» آن تمدن‌ها چشم سر داشتند ولی بصیرت و چشم قلب نداشتند، در علم جزئی رشد بسیار کرده بودند تا حدّی که به آن مغرور نیز گشتند ولی از فهم حقایق قدسی عاجز بودند.

به گفته‌ی رنه‌گنون: «چون هیچ‌گونه سنت معنوی اصیل در این نوع تمدن‌ها و در این نوع از علوم موجود نمی‏باشد تا مردم بتوانند برآن تکیه کنند، ناگزیر دست به دامان سنن ساختگی و کاذب می‏شوند، سننی که هرگز وجود خارجی نداشته و لذا اغتشاش و هرج و مرج به بار می‏آورند.»

برگرفته از کتاب «علل تزلزل تمدن غرب» نوشته "اصغر طاهرزاده"

لینک عضویت در کانال پیچ تاریخی
https://telegram.me/joinchat/BSbh0zvawpyjs5zDM3LsgA

https://telegram.me/pichtarikhi

  • ۹۵/۰۳/۳۱

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی